Vagy valami ilyesmi a neve annak a finom falatnak, amit a Sainsbury’s receptlapon találtam a napokban az egyik üzletükben. Amúgy a neten is megtaláltam utána: itt olvasható angolul.
Mondjuk annyit csaltam a dolgokkal, hogy galád módon a recepten kívül mást nem hoztam a Sainsbury’s üzletből, mert minden más vagy volt itthon, vagy másnap a tescoból szereztem be.
A lényeg, hogy mmmennyei lett, bár nem értjük a “serve with the salad” részt, amihez ugye “mixed leaf salad” a tartozék, mert szerintünk kicsit sem megy semmilyen saláta ehhez, pedig mi nagy salátaevők vagyunk amúgy.
Viszont így kell elkészíteni:
1 evőkanál olaj
4 réteslap (félbehajtogatva)
75g crème fraîche (tejföl és a tejszín között vmi, ezt nem tudom, h otthon mivel lehet pótolni)
125ml tej
15g olasz kemény /parmezantípusú sajt (reszelve)
3 közepes tojás
7g kakukkfű
125g kecskesajt (morzsolva)
140g füge (3-4szem)
200g vegyes saláta
feketebors (ízlés szerint)
Jól összekevertem a töltelékhez mindent egy tálban (crème fraîche, tej, reszelt sajt, tojás, kakukkfű). Hozzáadtam a kecskesajtot és feketeborssal fűszereztem majd kicsit átkevertem újra.
Egy 18centis tortaformát olajjal kikentem és egyesével kibéleltem a réteslapokkal (minden lapot lekentem olajjal mielőtt a következőt ráfektettem volna).
A réteslapokra öntöttem a sajtos tölteléket és a tetejére fektettem a félbevágott fügeszemeket.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütöttem. Kicsit hűlni hagytam, majd befaltuk 😉